Recept voor Sole Meunière

Sole meunière is een klassiek Frans gerecht met tong, een delicate en smaakvolle platte vis. Hier is een eenvoudig recept om tongmeunière voor twee personen te bereiden:

Ingrediënten:
- 2 hele zolen, schoongemaakt door Khachane (elk ongeveer 300-400 g)
- 100 g bloem
- Zout en peper naar smaak
- 100 g boter, verdeeld in twee delen
- Sap van een halve citroen
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1-2 eetlepels kappertjes (optioneel)

Instructies:

1. U kunt uw vis bereiden door indien nodig de kop, staart en vinnen te verwijderen. Of wij kunnen het voor u doen. Spoel ze af met koud water en droog ze af met keukenpapier.

2. Meng de bloem op een bord met zout en peper. Bestrijk elke vis lichtjes met de bloem en schud het overtollige bloem eraf.

3. Smelt de helft van de boter (50 g) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter schuimt, doe je de tongen in de pan en bak je ze 3-4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de vis uit de pan en leg ze op een warm bord.

4. Veeg de pan af met keukenpapier om resten te verwijderen. Smelt de resterende boter (50 g) in de pan op middelhoog vuur tot deze goudbruin kleurt en een nootachtige geur afgeeft. Voeg het citroensap, de gehakte peterselie en de kappertjes (indien gebruikt) toe en kook al roerend 1 minuut.

5. Giet de botersaus over de tongen en serveer direct, vergezeld van seizoensgroenten of gestoomde aardappelen.

Eet smakelijk !