Recept voor zeebrasemfilet

Hier is een recept om drie zeebrasemfilets voor 2 personen te bereiden:


Ingrediënten:
- 3 zeebrasemfilets
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1/2 citroen
- Zout en gemalen zwarte peper, naar jouw smaak
- 1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)
- Een paar takjes verse tijm of andere verse kruiden naar keuze (optioneel)

Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was de zeebrasemfilets onder koud water en droog ze met absorberend papier.
3. Bestrijk een vel bakpapier of een bakplaat met een eetlepel olijfolie.
4. Leg de doradefilets op het bakpapier of de bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen.
5. Bestrijk de zeebrasemfilets met een eetlepel olijfolie en draai ze zodat ze goed bedekt zijn.
6. Voeg de gehakte knoflook toe aan de visfilets (optioneel).
7. Knijp een halve citroen uit over de visfilets en breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper.
8. Garneer de visfilets eventueel met takjes verse tijm of andere verse kruiden naar keuze.
9. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. De kooktijd varieert afhankelijk van de grootte en dikte van de filets. Om te voorkomen dat de vis te gaar wordt, moet u hem na 10 minuten koken goed in de gaten houden.
10. Serveer de zeebrasemfilets warm met rijst, groenten of salade.

Eet smakelijk !