Zwaardvis Recept

Hier is een eenvoudig en heerlijk recept om zwaardvisfilets voor twee personen te bereiden:

Ingrediënten:
- 2 zwaardvisfilets van 200g
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 citroen
- Gehakte verse peterselie (optioneel)

Instructies:

1. Verwarm je oven voor op 200°C.

2. Spoel de zwaardvisfilet af met koud water en dep hem droog met keukenpapier.

3. Schik de zwaardvisporties op een bakplaat bekleed met bakpapier.

4. Meng in een kleine kom de olijfolie, de gehakte knoflook, het zout en de peper. Bestrijk dit mengsel op beide porties zwaardvis.

5. Snijd de citroen in dunne plakjes en leg een paar plakjes op elke portie zwaardvis.

6. Bak de zwaardvisporties gedurende 10-12 minuten, of tot ze naar wens gaar zijn. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de filets.

7. Haal de zwaardvisporties uit de oven en garneer indien gewenst met gehakte verse peterselie.

8. Serveer porties zwaardvis warm, vergezeld van gestoomde groene groenten, salade of quinoa.

Eet smakelijk !