Recept voor kolenrug
Hier is een eenvoudig recept om koolvisruggen voor twee personen te bereiden:
Ingrediënten:
- 2 koolvisruggen van elk 200 gram
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en gemalen zwarte peper
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Leg de twee koolvisruggen in een ovenschaal.
3. Besprenkel de koolvisruggen met het citroensap.
4. Voeg de olijfolie toe aan de koolvisruggen en breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper.
5. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de koolvisruggen.
6. Controleer de gaarheid door de punt van een mes in het dikste deel van de vis te steken. Als het gemakkelijk doordringt, is de vis gaar.
7. Serveer de koolvisruggen warm met gestoomde groenten of rijst.
Eet smakelijk !
Ingrediënten:
- 2 koolvisruggen van elk 200 gram
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en gemalen zwarte peper
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Leg de twee koolvisruggen in een ovenschaal.
3. Besprenkel de koolvisruggen met het citroensap.
4. Voeg de olijfolie toe aan de koolvisruggen en breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper.
5. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de koolvisruggen.
6. Controleer de gaarheid door de punt van een mes in het dikste deel van de vis te steken. Als het gemakkelijk doordringt, is de vis gaar.
7. Serveer de koolvisruggen warm met gestoomde groenten of rijst.
Eet smakelijk !