Recept voor kabeljauwrug
Hier is een eenvoudig recept voor kabeljauwfilet voor twee personen:
Ingrediënten:
- 2 kabeljauwfilets van elk 200 g
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en gemalen zwarte peper
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
3. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal.
4. Knijp de citroen uit over de kabeljauwfilets en voeg vervolgens de gehakte knoflook, olijfolie, zout en gemalen zwarte peper toe.
5. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilets.
6. Controleer de gaarheid door de punt van een mes in het dikste deel van de vis te steken. Als het gemakkelijk doordringt, is de vis gaar.
7. Serveer de kabeljauwfilets warm met gestoomde groenten, een groene salade of rijst.
Eet smakelijk !
Ingrediënten:
- 2 kabeljauwfilets van elk 200 g
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en gemalen zwarte peper
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
3. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal.
4. Knijp de citroen uit over de kabeljauwfilets en voeg vervolgens de gehakte knoflook, olijfolie, zout en gemalen zwarte peper toe.
5. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilets.
6. Controleer de gaarheid door de punt van een mes in het dikste deel van de vis te steken. Als het gemakkelijk doordringt, is de vis gaar.
7. Serveer de kabeljauwfilets warm met gestoomde groenten, een groene salade of rijst.
Eet smakelijk !