Recept voor hele zeebaars in de oven

Hier is een eenvoudig recept om een ​​hele reep voor twee personen te bereiden:

Ingrediënten:
- 1 hele zeebaars (ook wel zeebaars genoemd), schoongemaakt en geschubd (ongeveer 600-800 g)
- Zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, in dunne plakjes gesneden
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 g kleine aardappelen, gehalveerd
- 200 g kerstomaatjes
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie (ter garnering)

Instructies:

1. Verwarm je oven voor op 200°C.

2. Spoel de bar af met koud water en droog hem af met keukenpapier. Kruid de vis van binnen en van buiten met zout en peper.

3. Meng in een kleine kom 1 eetlepel olijfolie met de geperste knoflook. Bestrijk het olie- en knoflookmengsel aan beide kanten van de vis.

4. Steek een paar schijfjes citroen en takjes rozemarijn in de visholte.

5. Meng de aardappelen en kerstomaatjes in een ovenschaal met de resterende 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel de groenten in een enkele laag.

6. Leg de vis op de groenten en leg de resterende schijfjes citroen erop.

7. Bak het gerecht 25 tot 30 minuten, of totdat de vis gaar is en de groenten gaar zijn. Om de gaarheid van de vis te controleren, moet het vlees gemakkelijk loskomen van het centrale bot.

8. Haal de schaal uit de oven en laat een paar minuten staan. Strooi voor het serveren gehakte peterselie over de vis en groenten.

Serveer dit gerecht met een groene salade of vers brood voor een complete en heerlijke maaltijd.

Eet smakelijk !